Coaching - Praktijk sinn
15016
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15016,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Coaching

Coaching is niet hetzelfde als therapie. Coaching richt zich op het hier en nu. Samen met de coach worden er voor jouw zorgen en problemen oplossingen gevonden. De coach wil er vooral voor zorgen dat er manieren gevonden en ontwikkeld worden die persoonlijke effectiviteit kunnen doen vergroten, zodat de doelen die men wil bereiken, behaald kunnen worden.

Waar de therapeut zich vooral richt op het verminderen van psychische klachten en het disfunctioneren van de cliënt met het oog op het herstellen van diens welbevinden, richt de coach zich op het verbeteren van prestaties en productiviteit van de cliënt. Daarbij staan de doelstellingen van de cliënt zelf centraal, hoewel er ook oog is voor het welbevinden van de cliënt.

Verschil tussen coaching en therapie

Het uitgangspunt bij vormen van coaching is dat iedereen alle talenten in zich heeft, maar er vaak onvoldoende gebruik van maakt. Hierdoor is men minder effectief of gelukkig. Een coach zorgt ervoor dat een persoon zijn/haar krachten optimaal benut en fungeert als een klankbord en katalysator. Hierdoor kunnen mensen groeien en met meer voldoening en plezier in balans leven.