Gezinstherapie - Praktijk sinn
15009
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15009,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Gezinstherapie

Vaak zijn er in gezinnen heel veel goede bedoelingen, maar komt dat niet altijd zo over bij de anderen en loopt de communicatie niet altijd even goed. Als gezinstherapeut ben ik vooral nieuwsgierig naar jullie individuele verhalen, jullie sterke kanten en onderlinge communicatie.

Natuurlijk spreken we ook over de bezorgdheden. We kijken bij welke toekomstige situatie iedereen zich prettig zal voelen en wat daarvoor nodig is.  Ook kijken we naar patronen die verbindend zijn en patronen die mogelijk in de weg zijn komen te staan. Verder kijken we naar de betekenis en ieders perspectief. Belangrijk is dat eenieder zich gehoord voelt. Vaak ontstaat er dan weer ruimte voor elkaar en nieuwe verrijkende betekenissen. In de therapie is het belangrijk dat eenieder zich veilig voelt om te spreken.

Als therapeut vind ik het belangrijk om goed naar jullie te luisteren en respectvol te zijn naar jullie als gezin. Ik ben als het ware een gast in jullie gezin en zo gedraag ik mij dan ook. Jullie houden zelf de regie en bepalen zelf wat jullie willen veranderen. Jullie weten immers het beste wat werkt binnen jullie gezin.

Ik gebruik vaak creatieve methodieken om bijvoorbeeld familieopstellingen vorm te geven.

Verder is er de mogelijkheid tot gezinsdiagnostiek mocht hier vraag naar zijn. Ik heb jarenlange ervaring binnen de specialistische zorg met gezinnen.