Het logo - Praktijk sinn
15080
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15080,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Het logo

Als symbool voor de praktijk heb ik de multi being-vlinder gekozen. De lusjes aan de linkerzijde staan symbool als een bundel van jouw emoties die in relatie met andere mensen gevormd zijn en worden. Emoties die ontstaan zijn in je leven door contacten met je familie, vrienden, kennissen en relaties. Het is een relationeel proces. De lusjes aan de rechterzijde staan voor de bundel van emoties van een andere persoon. Als je de andere persoon ontmoet als vriend, kennis, partner of gewoon maar als vluchtig contact op straat, komen deze verschillende lusjes samen in het moment. Dit is de cirkel in het midden, waardoor een vlinder als beeldmerk ontstaat. In het engels wordt deze de multi-being butterfly genoemd.

De vlinder staat dan ook symbool voor alle ontmoetingen en relaties met andere personen die jij in je leven zult hebben, waarbij conflicten verklaard kunnen worden in de verschillende ervaringen die de ander heeft opgedaan in zijn leven. Het gaat erom om de focus te verschuiven van het individu naar de relaties. Mensen zijn meervoudige relationele wezens.

Relationeel in de zin dat mensen worden gevormd vanuit een diversiteit aan relationele processen en meervoudig omdat vanuit die relationele processen mensen worden gevormd die een veelheid aan mogelijkheden in zich dragen.

In eerste instantie betekent dit dat ik ervan uitga,  dat al onze vaardigheden, van het vermogen om te fietsen, een taal te spreken of de polka te dansen tot manieren om een mening te uiten, je te verontschuldigen of lief te hebben, worden verworven in en door relationele processen. Alles wat je doet en zegt, komt voort uit een proces van in relatie zijn.

De multi being vlinder van Gergen heeft mij gedurende mijn opleiding tot systeemtheoretische psychotherapeut geïnspireerd naast andere theoretische invalshoeken.

Van de personen die ik in mijn therapieruimte ontmoet zie ik slechts een fractie van wat ze meedragen aan mogelijkheden. Tijdens de therapie zoeken we dan ook naar meer mogelijkheden en hierin is de verbinding tussen de therapeut en de klant een belangrijke verbinding naast andere verbindingen.

IMG_1874