Over mij - Praktijk sinn
15054
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15054,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Over mij

Mijn naam is Claudia Schenning (1979) en ik ben getrouwd. Ik ben geboren in Duitsland, dichtbij de grens met Nederland. Door mijn studie ben ik in Nederland gaan wonen en inmiddels woon ik dan ook sinds 2001 in Nederland. De mogelijkheid bestaat om de therapie dan ook in meerdere talen vorm te geven, namelijk in Nederlands, Duits en Engels.

Ik ben zorgzaam en sta voor hoge kwaliteit in mijn vak. Door mijn collega’s en cliënten word ik omschreven als zorgzaam, betrokken, authentiek en heb ik zeker gevoel voor humor.

Ik heb in de kinder- en jeugdpsychiatrie, verslavingszorg, volwassenen psychiatrie en veteranen/militairenzorg gewerkt.  De keuze voor systeemtherapie was voor mij snel duidelijk door mijn werkervaring in de specialistische GGZ. Hierin merkte ik het belang van breder kijken naar de mens en zijn omgeving en alle beïnvloedingen die hierin een rol spelen. Mijn visie is dat zorgen en problemen in de interactie tussen mensen kunnen ontstaan en een rol blijven spelen. De mens is  niet enkel iemand met een diagnose en een probleem. Een mens heeft vele identiteiten en facetten.

Als therapeut ben ik integer, betrokken, open en transparant. Ik gebruik graag humor en ben een out of the box denker en doener. Ik heb een integratieve kijk en kijk vooral wat passend is voor de cliënt en aansluit bij zijn behoefte. Therapie is maatwerk.

Ik ben psycholoog MSc. (Universiteit Maastricht) en systeemtheoretische psychotherapeut NVRG.

Naast de praktijk ben ik werkzaam in de specialistische GGZ. Ik ben onderdeel van intervisiegroepen en volg regelmatig bijscholingen en congressen om de kwaliteit van mijn werk te waarborgen.

Praktijksinn-overmij2