Relatietherapie - Praktijk sinn
14479
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14479,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Relatietherapie

Vaak vraag je je af: zijn we nog wel een goed koppel? Wanneer zijn we wél een goed koppel? Ben ik nog gelukkig in mijn relatie? Zijn we een goed koppel als wij een andere seksualiteit leven als anderen? In onze maatschappij wordt de partnerrelatie als de meest intieme relatie beschouwt die er is. We verwachten veel van elkaar en er is veel druk als dingen niet zo gaan als we denken en hopen dat het zou moeten gaan. Hierin kan van alles een rol spelen, zoals bijvoorbeeld seksualiteit.

Elke relatie is uniek en anders. In een relatie verlangen wij naar een partner die ons begrijpt en ons houvast geeft. Je hoopt dat je elkaar begrijpt en het over dingen eens kunt worden.

Als koppel doorloop je veel veranderingen en overgangsfasen, zoals bijvoorbeeld samen kinderen krijgen. Soms wil je graag samen kinderen krijgen, maar lukt dat niet. Ook al hou je van elkaar en heb je hele unieke afspraken met elkaar kan het zijn dat je soms langs elkaar heen lijkt te leven. Dat je het gevoel hebt de ander kwijt te raken. Dit kan door druk(te) en sleur komen.

Je wilt een verdieping in je relatie of je weer verbonden voelen met elkaar.

Uit ervaring weet ik dat dit vaak voor kan komen en dat het belangrijk is om ook aan de relatie te werken.

Je relatie kan soms een “onderhoudsbeurt” gebruiken. En net als bij een auto is het belangrijk om dit structureel te doen en niet te lang te wachten tot er meer schade is.

Zorg voor jezelf en je partner en gun je dit. Soms kunnen een aantal gesprekken al helpen om weer verder te komen.

Ik werk al diverse jaren in de specialistische GGZ en ook al geruime tijd, als relatietherapeut, met koppels. Mijn rol is om niet te oordelen, maar jullie vooral te begrijpen en te ondersteunen in jullie proces.

Wat kan er zoal aan bod komen?

De visie van eenieder op de problemen en de veranderwensen van eenieder. Verloop van de relatie, ruziepatronen, intimiteit en seks, communicatie en luisteren. Hoe gaan jullie met elkaar om? Wat zijn jullie unieke afspraken met elkaar?  Het leren verwoorden van eigen gevoelens en belevingen. Zich weer begrepen en gehoord voelen.

Praktijk Sinn richt zich in relatietherapie op zowel heterokoppels als holebi’s.