Werkwijze - Praktijk sinn
15046
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15046,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Werkwijze

In praktijk SINN werk ik met individuen, koppels en gezinnen. Praktijk SINN richt zich op eerstelijnszorg. Hiervoor is geen verwijzing noodzakelijk.

Telefonisch contact

Ik zal binnen 48 uur, twee werkdagen, telefonisch contact zoeken. In het eerste telefoongesprek zal ik met je bespreken welke klachten je hebt en wat je hulpvraag is. Ook zal ik al stilstaan bij mogelijk eerdere hulpverlening, wensen en mogelijkheden m.b.t. het huidige contact.

Ik zal ook een inschatting maken of de aard van de klachten en de mate ervan passen binnen de praktijk.

Kennismakingsgesprek

Naar aanleiding van het telefonisch contact kan een eerste kennismaking gepland worden. In het eerste gesprek wordt verder verkent wat de klachten zijn, de geschiedenis van de klachten en welke wensen er zijn met betrekking tot vermindering van klachten. Tijdens het kennismakingsgesprek ontvang je uitgebreide informatie over de therapie. Zo kun je een goede keuze maken of dit bij je past en of het klikt met de therapeut.

Het eerste gesprek dient ter kennismaking en ook om te ontdekken of er een “klik” is tussen ons.

Relatietherapie / EFT

Wordt besloten van start te gaan, dan wordt afgesproken hoe vaak je een gesprek zult hebben. Meestal is dit eens per twee weken.

Aan de start van de therapie brengen jullie je relatie in kaart. Wat verbindt jullie en wat wringt er? Welke negatieve interactie is er tussen jullie in komen te staan? Er wordt gekeken of er nog andere factoren van invloed zijn geweest op jullie relatie. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan ziekte, verlies of de overgang naar een nieuwe fase in je leven (zoals het krijgen van kinderen).

Door te achterhalen waar de moeilijkheden en de mogelijkheden liggen, kan uiteindelijk een plan gemaakt worden hoe het beste aan de doelen gewerkt kan worden. De gestelde doelen zijn het vertrekpunt voor de gesprekken die volgen.

In de gesprekken wordt in ieder geval geoefend om de patronen die jullie in de weg staan te vervangen voor nieuwe positieve interacties. Waarmee jullie precies aan de slag gaan, hangt af van wat er tussen jullie speelt. Je wordt begeleid om helder te krijgen wat er nodig is om jullie relatie te veranderen en in het oefenen daarmee.

Individuele systeemtherapie

Je wilt werken aan je relatie, maar relatietherapie samen met je partner is geen optie. In dat geval kun je kiezen voor individuele systeemtherapie. Dit doorloop je alleen, maar toch staat je relatie met de ander centraal.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom dit beter bij jouw situatie past. Het kan zijn dat je partner (nog) niet mee wil komen. Of misschien wil je eigen oude (familie-) patronen doorbreken die je ook nu in de relatie met je partner tegenkomt.

Ben je alleen met de gesprekken begonnen en wil je dat je partner op een later moment toch aan de therapie deelneemt? Dat kan, mits jullie daar allebei mee instemmen.

Collegiaal overleg/Doorverwijzing

Door mijn jarenlange werkervaring heb ik inmiddels een breed netwerk opgebouwd. Dat  betekent dat, mocht dit noodzakelijk zijn, ik ook de mogelijkheid heb om multidisciplinair te overleggen. Dat betekent dat ik een casus anoniem bespreek. Uiteraard zal ik dat van te voren overleggen. Ik kan ook samen met andere collega therapeuten werken om een zo goed mogelijk behandelresultaat te behalen of ook door te verwijzen, mocht dit noodzakelijk zijn. Hierin wordt eveneens de verbinding met gewaardeerde collega’s gezocht die met dezelfde passie te werk gaan.

Indien noodzakelijk bestaat de mogelijkheid tot doorverwijzing naar bijvoorbeeld specialistische zorg (SGGZ).

Looptijd

Therapie/coaching is maatwerk. Het is van te voren lastig om in te schatten hoeveel gesprekken er nodig zijn. Wel staan we gezamenlijk structureel stil bij het verloop van de therapie en de wensen m.b.t. de behandeling/coaching.